Flynn Project: Coast Capital – Vancouver

Coast Capital – Vancouver
Photo source
flynncompanies.com
The eye-catching seamless curtain wall that adorns the new headquarters of Coast Capital Savings is a dramatic reflection of the modern spaces within. The façade contributes to the building’s LEED Gold certification.

The alternating positive and negative slopes that give the building its distinctive shape was the main engineering challenge for Flynn’s team.

Flynn designed a unitized system to handle the angles, as well as the compound transitions found on all outside corners.

Tightly bounded on two elevations by an active rapid transit station and busy roadway, work had to be completed within a tight space and schedule.

Flynn worked closely with Ledcor Construction Ltd., PCI Developments Corporation, and Musson Cattell Mackey Partnership Architects on a design-assist basis to ensure adherence to the agreed budget, the desired aesthetic, and an aggressive time frame.

Coast Capital – Vancouver

 

Total Building Envelope

This project was comprised of custom-designed 6450 unitized pre-glazed curtain wall, OptiVu vents, 6350 site-glazed curtain wall, structural glass canopies, interior miscellaneous glazing, aluminum composite panels, generic corrugated cladding, and SBS roofing.

 Coast Capital – Vancouver

 

Recognition

This project received six Gold awards from the Vancouver Construction Association, including the Director’s Trade Award for Flynn’s contribution to the project’s success

600450 Flynn Project: Coast Capital – Vancouver glassonweb.com

Others also read

Janice Yglesias has been promoted to be the American Architectural Manufacturers Association's (AAMA) executive vice president, as approved by the association's board of directors.
AGA hospital is the largest hospital in The Hague, in The Netherlands. Renovated and enlarged with the addition of a new, modern building, it has been further enlarged at the end of 2017.
Floor-to-ceiling glass introduces natural lighting and frames a spectacular view of downtown Boston, relating the contextual design to the waterfront skyline.
When complete, the renovated Main Street Station will feature one of the longest glass walls in the world—a wall made possible by VS1. 
Two solutions to reduce the problem of noise diffusion in the office: the sound-absorbing walls.
Wilburn Basin is a brand new high-quality housing development of nearly 500 homes in four blocks ranging from 8 to 21 storeys sited around the historic River Irwell Basin, Manchester.

From industry

10924 Granite Street, Suite 200
Charlotte, NC 28273
United States

101 Venture Way
Secaucus, NJ 07094-1808
United States

NEWS RELATED PRODUCTS

HHH Tempering Resources, Inc.
Diamon-Fusion International, Inc.
Diamon-Fusion International, Inc.

Add new comment