KEO Completes Two Projects In Al Ain

KEO International Consultants has completed two major projects in Al Ain, UAE with a combined value of AED 257million.

With only a few details to be finalised, the developments' unique designs set them apart in an Emirate not yet known for its architectural achievements.One project, the new IT College located at the University Maqam Campus, saw KEO provide architectural, interior and landscape design.The consultancy won the contract during a design competition in 2000.

The building's centrepiece is a central garden atrium four storeys high connected to the rest of the building by a series of glass bridges.

The design is heavily focused on sustainability as Imad Luaaby, resident engineer explained: "The skylight of the building was designed to control solar gain in day time. Most of the glass in the building is heat reflecting glass."

The project is also the first of its kind in the region to air conditioning units that provide cold air through raised flooring. The building will provide for a student population of 3,000 over an area of 34,500m².

The second development is the New Diwan Project designed to house the executive offices and meeting rooms for the ruler's representatives. KEO designed the building with dramatic curved facades and large interior entryways. It also has one of the largest glass domes of its kind in the Emirate.

600450 KEO Completes Two Projects In Al Ain glassonweb.com
Date: 5 February 2008
Source: Arabianbusiness.com

See more news about:

See more from these topics:

Others also read

Business conditions easing in the Northeast, but very strong in the rest of the country.
MVRDV has been selected by Maarsen Groep for a new 50,000 m2 mixed-use tower complex marking the third phase of the Weenapoint development in Rotterdam’s Central District.
Macro, Mace’s facilities management division, has been appointed to manage The Crest, a luxury residential development of 765 units across six towers in DLF5, Gurugram, India.
Walker Glass manufactured a low-iron glass with white, backpainted and bronze-tinted mirror with a satin acid etch applied.
Floor-to-ceiling glass introduces natural lighting and frames a spectacular view of downtown Boston, relating the contextual design to the waterfront skyline.
When complete, the renovated Main Street Station will feature one of the longest glass walls in the world—a wall made possible by VS1. 

From industry

Polígono Industrial El Bayo, parcela I, 19
24492 Cubillos del Sil León
Spain

NEWS RELATED PRODUCTS

Add new comment