SEFAR®’s versatility highlighted at Jackalope Hotel

SEFAR®’s versatility highlighted at Jackalope Hotel
Photo source
www.glassworksaust.com
Glassworks is chuffed to see its very own SEFAR Architecture Vision mesh laminated glass used in another new and interesting way at the Jackalope Hotel in Victoria’s Mornington Peninsula wine region.

Designed by Carr, the 46-room hotel is set on the renowned Willow Creek Vineyard. This new build compliments an existing winery, cellar door and Edwardian homestead – now the hotel bar.

Surrounded by acres of immaculate vines and rural native vegetation, Jackalope operates as a hotel, a function space, a restaurant and cocktail bar, and is truly redefining luxury among Victoria’s few boutique designer hotels.

Of course creating a unique visual-sensory, design-driven experience requires the combination of unique materials and ideas. What is certainly projected throughout the project is the meticulous attention to detail and design passion – from the 30 metre infinity pool through to the 9,000+ light bulb ceiling display to name a few.

With the hotel predominately clad in dark zinc with charred timber and black metal detailing, the SEFAR mesh laminated glass makes for an impactful staircase and second floor balustrade material.

SEFAR®’s versatility highlighted at Jackalope Hotel

SEFAR is a quality aluminium mesh from Switzerland exclusively laminated between two panes of glass by Glassworks in Australia. It is available in Aluminium (raw) or Printed Gold/Copper in various densities for different looks or levels of privacy.

The Jackalope project used Printed Gold in density 140/50 with a soft LED lighting across the top of the panel to subtly bring out the gold flicker of the mesh in the glass, creating a bold highlight and yet another interesting visual element.

Glass | SEFAR Architecture Vision PR Gold 140/50
Architect | Carr Design Group

600450 SEFAR®’s versatility highlighted at Jackalope Hotel glassonweb.com

Others also read

Walker Glass manufactured a low-iron glass with white, backpainted and bronze-tinted mirror with a satin acid etch applied.
AGA hospital is the largest hospital in The Hague, in The Netherlands. Renovated and enlarged with the addition of a new, modern building, it has been further enlarged at the end of 2017.
Floor-to-ceiling glass introduces natural lighting and frames a spectacular view of downtown Boston, relating the contextual design to the waterfront skyline.
When complete, the renovated Main Street Station will feature one of the longest glass walls in the world—a wall made possible by VS1. 
Two solutions to reduce the problem of noise diffusion in the office: the sound-absorbing walls.
Wilburn Basin is a brand new high-quality housing development of nearly 500 homes in four blocks ranging from 8 to 21 storeys sited around the historic River Irwell Basin, Manchester.

From industry

NEWS RELATED PRODUCTS

Add new comment