High-Tech Glass From Saint-Gobain For The Skywalk Walk

The Skywalk glass bridge suspended above the Grand Canyon will be opened to the public. Constructed on the Indian Hualapai tribe’s territory of Peach Springs (Arizona), The Skywalk was imagined and built by architect Mark Johnson from MRJ Architects with SAINT-GOBAIN GLASS glazing.

Hung 1,200 meters above the Colorado River, this walkway offers incomparable sights on the western rim of the Grand Canyon.

Anchored into the stone of the Grand Canyon wall, The Skywalk extends 21 meters from the canyon's edge above the void. Supported by steel beams, this 43 meter long and 3 meter large masterpiece is totally built with glass from SAINT-GOBAIN GLASS.

Manufactured by SAINT-GOBAIN GLASS in Germany (Cologne plant), all the glass used for The Skywalk construction is tempered and laminated.

It was processed thanks to the know-how of the SAINT-GOBAIN GLASS SOLUTIONS German and Austrian subsidiaries (SGDG KINON PORZ, SGGS ECKELT, DÖRING GLASS), which produced the SGG CONTOUR DIAMANT glass for the walkway walls and the SGG LITE-FLOOR DIAMANT glass for the floor.

600450 High-Tech Glass From Saint-Gobain For The Skywalk Walk glassonweb.com
Date: 24 March 2007
Source: Saint Gobain

See more from these topics:

Others also read

MVRDV has been selected by Maarsen Groep for a new 50,000 m2 mixed-use tower complex marking the third phase of the Weenapoint development in Rotterdam’s Central District.
Macro, Mace’s facilities management division, has been appointed to manage The Crest, a luxury residential development of 765 units across six towers in DLF5, Gurugram, India.
Walker Glass manufactured a low-iron glass with white, backpainted and bronze-tinted mirror with a satin acid etch applied.
AGA hospital is the largest hospital in The Hague, in The Netherlands. Renovated and enlarged with the addition of a new, modern building, it has been further enlarged at the end of 2017.
Floor-to-ceiling glass introduces natural lighting and frames a spectacular view of downtown Boston, relating the contextual design to the waterfront skyline.
When complete, the renovated Main Street Station will feature one of the longest glass walls in the world—a wall made possible by VS1. 

Add new comment