Glass Cube Offers Thrillseekers A New View Of Melbourne

Thrillseekers can now take in a unique view of Melbourne from a glass-floored cube hanging from the side of the city's tallest building.

The Edge at Eureka will open to the public on May 15 as part of an observation area on the 88th floor of the Eureka Tower apartment block in Southbank.

The glass walls, ceiling and the floor start opaque and gradually become clear as the cube fully extends three metres from the side of the building.

Soothing music followed by the sound of grinding metal and breaking glass were used for sound effects during the media preview ride today.

Project director James Cockburn said he wanted visitors to the observation deck to experience something unique.

"We're trying to go from comfortable to scary. We're sadistic I suppose," Mr Cockburn said.

"We've got an experience that is more than the view."

The Edge was built from two tonnes of 45mm thick glass reinforced between steel framework. The 2.1 metre by 2.6 metre glass cube can hold up to 10 tonnes and withstand winds above 70km/h.

Read the entire news on the source link below.

600450 Glass Cube Offers Thrillseekers A New View Of Melbourne glassonweb.com
Date: 1 May 2007
Source: Theage.com.au

See more news about:

See more from these topics:

Others also read

The new Dusit Hotel will incorporate the ventilated facades of Sistema Masa in its design and construction.
MVRDV has been selected by Maarsen Groep for a new 50,000 m2 mixed-use tower complex marking the third phase of the Weenapoint development in Rotterdam’s Central District.
Macro, Mace’s facilities management division, has been appointed to manage The Crest, a luxury residential development of 765 units across six towers in DLF5, Gurugram, India.
Walker Glass manufactured a low-iron glass with white, backpainted and bronze-tinted mirror with a satin acid etch applied.
AGA hospital is the largest hospital in The Hague, in The Netherlands. Renovated and enlarged with the addition of a new, modern building, it has been further enlarged at the end of 2017.
Floor-to-ceiling glass introduces natural lighting and frames a spectacular view of downtown Boston, relating the contextual design to the waterfront skyline.

Add new comment