SAGT obtains order for the glazing of Hotel Jakarta in Amsterdam

Photo source
www.scheuten.com
At the head of Java island, situated at the IJ at Amsterdam, the building of Hotel Jakarta will start in April 2016.

The winning design of architectural office SeArch is characterized by a different concept as regards architecture, building techniques and sustainability.The hotel is designed as a public building with a high level of transparency.Over 12,500 m² floor space hosting a restaurant, sky bar, conference room, wellness & fitness room, swimming pool, parc and underground car park. The facilities are situated around a central subtropical garden which is accessible to the public. The inner garden thus forms an extension of the other inner gardens on Java Island.

Scheuten Absoluut Glastechniek supplies the engineering, delivery and installation of a large part of the outside façade glazing among which the structural glazing façade, aluminium window frames, sliding sash as well as the balustrades and floor glazing inside. The sustainable character of the hotel is underligned by the application of over 700 m² Scheuten Optisol® BIPV-solar panels and over 2400 m² Scheuten Trisolide® Brilliant® triple insulating glass in the façade. The Trisolide® triple insulating glass has a U-value of only 0,6W/m2K and a total energy transmission of about 37%.

The building is expected to be put into use by WestCord Hotels by the end of 2017.

600450 SAGT obtains order for the glazing of Hotel Jakarta in Amsterdam glassonweb.com

Others also read

St. Cloud Window Inc., a leading manufacturer of the high-performance aluminum window, door, and curtain wall products is pleased to introduce the SCW3000 Series, a new line of historic replication/narrow sightline windows and terrace doors.
MVRDV has been selected by Maarsen Groep for a new 50,000 m2 mixed-use tower complex marking the third phase of the Weenapoint development in Rotterdam’s Central District.
AGA hospital is the largest hospital in The Hague, in The Netherlands. Renovated and enlarged with the addition of a new, modern building, it has been further enlarged at the end of 2017.
Due to the structural properties and mortise and tenon design of Acurlite’s system, the skylight framing members were assembled on the ground and craned into location.
The redesign and renovation of the area around the main station in Arnhem has taken almost 20 years.
Abundant glass brightens the 70,000 sf facility.

From industry

Polígono Industrial El Bayo, parcela I, 19
24492 Cubillos del Sil León
Spain

NEWS RELATED PRODUCTS

Add new comment