Optiwhite™ for Apple’s New Futuristic Californian Campus

Photo source
www.nsg.com
The NSG Group's Optiwhite, extra-clear glass, has been adopted for Apple’s new headquarters in California.

The 2.8 million square foot headquarters are to be completed by the end of 2016.  Dubbed “The Spaceship” because of its 360-degree curved glass fronted walls and central courtyard and it will house 13,000 staff and contain a 1,000-seat auditorium, a gym and 300,000 square feet of “research” space.Optiwhite has been adopted for its façade and canopies.Together with Sedak, an esteemed glass processor, we have begun the development of this very special Optiwhite from 2010 for the project, creating special colors and extra-large size up to a length of approximately 15 meters.Optiwhite is a low iron extra-clear float glass.It is practically colorless and has no green tint inherent to regular float glass.

Its neutral color provides a borderless feeling between the inside and outside of a building.

In addition to the California headquarters, Optiwhite has been used for Apple stores in different parts of the world, including the ones in New York, Tokyo and Istanbul.

600450 Optiwhite™ for Apple’s New Futuristic Californian Campus glassonweb.com
Date: 20 January 2016
Source: www.nsg.com

See more news about:

See more from these topics:

Others also read

The new Dusit Hotel will incorporate the ventilated facades of Sistema Masa in its design and construction.
New York is perhaps the city most synonymous with skyscrapers in the public imagination, and the most architecturally significant addition to the New York skyline in recent years is at 53 West 53rd.
WICTEC is an overall concept of modern-day architecture that reconciles the elements of heat storage, air conditioning, light provision and fire and noise protection within a single façade design.
The redesign and renovation of the area around the main station in Arnhem has taken almost 20 years.
The exterior of the tower is sheathed in a glass curtain wall, with curved glass panels at the northwest and southeast corners.
The building received a new transparent skin glass façade made with Guardian Glass.

NEWS RELATED PRODUCTS

Add new comment