Jura House: Incredible New Build in Surrey Using Glass Sliding Doors

Architectural Glazing by IQ Glass on Jura House
Photo source
Architectural Glazing by IQ Glass on Jura House | Photo: www.iqglassuk.com
Jura House was designed by Lewandowski Architects with all glass design and installations provided by IQ Glass.

Slim framed sliding glass doors and windows, glass balustrades and frameless rooflights all feature in this very interesting Surrey home.

The home is in the centre of five acres within The Wentworth Estate where famous residents including Sir Elton John, Bruce Forsyth and Eddie Jordan have lived.

Three floors of accommodation have been made available with two floors above ground and one floor below, measuring approximately 2000sqm in total.

According to Lewandowski Architects, “A large challenge with this project, which has been built to the highest specification, was to design not only the external appearance but also the interior spaces with a very discerning ‘virtual client’ in mind.”

Jura House Interior Design
Jura House Interior Design

It is clear to see that the exterior and interior of this home has been thought about thoroughly, ensuring that it would be the ideal home for any client looking for a very high spec home with a great location and incredible surrounding views.

This beautiful home has eight bedrooms and ten reception rooms, perfect for large families or those who enjoy having guests. Other featured rooms include a library, gymnasium, steam room, sauna and an indoor swimming pool.

For entertainment purposes a home cinema, billiard room and 1,500sqft party room have also been incorporated into this home. To top it off, a fully fitted bar that leads into a dual wine cellar where you can store your champagne has been built.

Jura House Home Cinema
Jura House Home Cinema

Watch our Youtube video with Jura House project:

600450 Jura House: Incredible New Build in Surrey Using Glass Sliding Doors glassonweb.com
Date: 9 September 2016
Source: www.iqglassuk.com

Others also read

For use in walls, partitions, railings, doors and more, F+S glass gives you the freedom to tailor your glass designs to project-specific applications and transform spaces of any size or scale.
MVRDV has been selected by Maarsen Groep for a new 50,000 m2 mixed-use tower complex marking the third phase of the Weenapoint development in Rotterdam’s Central District.
Walker Glass manufactured a low-iron glass with white, backpainted and bronze-tinted mirror with a satin acid etch applied.
AGA hospital is the largest hospital in The Hague, in The Netherlands. Renovated and enlarged with the addition of a new, modern building, it has been further enlarged at the end of 2017.
Floor-to-ceiling glass introduces natural lighting and frames a spectacular view of downtown Boston, relating the contextual design to the waterfront skyline.
When complete, the renovated Main Street Station will feature one of the longest glass walls in the world—a wall made possible by VS1. 

From industry

NEWS RELATED PRODUCTS

Add new comment