Guardian Glass Project: Wejherowo Philharmonic Hall

Wejherowo Philharmonic Hall
Photo source
© Bartosz Makowski

Date: 23 April 2019

The Wejherowo Philharmonic Hall is a modern, eye-catching building – its boat-like shape denoting the Baltic Sea and the region’s strong Kashubian embroidery traditions.

Architects from APP Arch-Studio created a building that serves as a multi-functional cultural centre, hosting important musical events, painting and photography exhibitions, as well as theatrical performances and film screenings.

Combining all these functions was made possible due to a clear division of the building into two spatial modules: the glazed part acts as a philharmonic hall, while the second part is visual and exhibit-like, comprising of photography studios and a small cinema room.

Wejherowo Philharmonic Hall
© Bartosz Makowski

A large proportion of the building, including the concert hall, foyer and café are glazed to provide optimum thermal comfort and plenty of natural daylight for visitors and staff, the building owner chose Guardian SunGuard SN 70/41 coated solar control glass, which provides high transparency and a neutral, reflective appearance.

The interior of the concert hall and glazed areas of the cultural centre are therefore protected from overheating and glare from the sun, while at the same time, allowing visitors and staff to enjoy virtually unlimited access to natural daylight.

Wejherowo Philharmonic Hall
© Bartosz Makowski

COUNTRY: Poland

CITY: Wejherowo

ARCHITECT: ARCH STUDIO Pracownia Projektowa Sp. z o.o.

GLASS PROCESSOR: Q4GLASS

PRODUCT: SunGuard® SN 70/41

600450 Guardian Glass Project: Wejherowo Philharmonic Hall glassonweb.com

Others also read

The facade of yellow brick decorative art style, unified transparent rectangular glass window and simple three-dimensional vertical line decoration, represent the modern historical background of Shanghai and high-end design aesthetic feeling.
With the vast array of Tecglass ceramic ink colors the creative possibilities are endless.
Designed by Paleko Arch Studija, the University Library is located on the outskirts of Vilnius near to a pine forest, which inspired the architect to give the building a spatial feel – cosy inside spaces linked to nature.
This partnership will allow Guardian Glass to offer a complete range of both semi-transparent and opaque BIPV product solutions, that help contribute to Nearly Zero Energy Building (NZEB) regulations.
Offers a sensational, profound dim appearance, expanding visual privacy, and significantly diminishing see-through from inside concealing gadgets.
Architects Juan Coll-Barreu and Daniel Gutierrez of Coll-Barreu Arquitectos have created a remarkable-looking structure, which makes clever use of solar control glass – Guardian SunGuard Solar Light Blue 52.

Add new comment

From industry

Polígono Industrial El Bayo, parcela I, 19
24492 Cubillos del Sil León
Spain

52 Corniche El-Nil, AL-SHARIFAIN Tower 10th Floor,
Maadi,
Cairo Governorate
11728
Egypt