Guardian Glass Project: Auditorio de Lugo

Auditorio de Lugo
Photo source
©Roland Halbe
This project found its architecture and its origin in the surrounding topography and was designed to be coherent with the landscape.

Indeed, just like the hill it is built on, the Auditorio de Lugo is organized on two heights: the lower elevation faces the avenue on street level, and the upper faces the gardens of the hill. The lines of the building reinforce the impression of harmony, while the auditorium’s interior gives visitors an impression of innovation and modernity.

Auditorio de Lugo
©Fernando Alda Calvo

The auditorium, which can accommodate up to 900 visitors, was designed by Paredes Pedrosa Arquitectos – who received the ‘2014 Spain Fine Arts Gold Medal’ and the ‘2007 Spain Architecture Award’ from the Spanish government.

The building itself received the 2016 ‘Veteco – Asefave Award’, recognizing project façades that are noteworthy for quality and design, as well as energy efficiency, sustainability, and respect for the environment.

Auditorio de Lugo
©Fernando Alda Calvo

Thanks to its high light transmission (70%), Guardian SunGuard® SuperNeutral™ (SN) 70/41 coated glass lets large amounts of natural light filter through the large curtain walls to take full advantage of them and sublimate the high ceilings and the wood’s beautiful colours.

hus, the need for artificial light is reduced, while solar protection and thermal insulation are improved; as a result, concert-goers and other visitors can enjoy the performances and the scene comfortably.

Auditorio de Lugo
©Fernando Alda Calvo

COUNTRY: Spain

CITY: Lugo

ARCHITECT: Paredes Pedrosa Arquitectos

PRODUCT

600450 Guardian Glass Project: Auditorio de Lugo glassonweb.com

Others also read

AB Glass has been appointed by Willmott Dixon to undertake a contract at the Aberystwyth Innovation and Enterprise Campus (AIEC) at Aberystwyth University’s Gogerddan Campus.
NorthGlass signed the high-end glass curtain wall orders of Zhengzhou Grand Theatre, Zhengzhou Citizen Activity Center and Zhengzhou Museum in China.
POLFLAM® H EI 30 glass was used in the hotel’s skylights which provide more light to the hotel kitchen, overlooking the green patio above the ballroom.
Cleveland Heights High School, a historic 1926 Beaux-Arts school serving the Cleveland Heights and University Heights communities in Ohio, recently underwent a major renovation that included 235,000 square feet of new space.
Scenescape multi-slide and bifold patio doors now deliver improved performance and design, plus easier installation.
High performance curtain walling by CMS Window Systems, plus a complementary package of doors and windows, have provided a total glazing solution for an eye-catching new £18.5m multi-storey car park in the heart of Warrington’s Bridge Street Quarter redevelopment.

From industry

40 Corniche El-Nil,
Al Sharafain Tower Maadi,
Cairo Governorate
11728
Egypt

Polígono Industrial El Bayo, parcela I, 19
24492 Cubillos del Sil León
Spain

Portuetxe bidea 18
20018 San Sebastián (Gipuzkoa) Guipúzcoa
Spain

Add new comment